به علت نوسانات بازار ارز برای اطلاع دقیق از موجودی و قیمت ها قبل از پرداخت وجه حتما با فروشگاه تماس بگیرید.
RAM مخفف Random-Access Memory است و حکم حافظه کوتاه مدت کامپیوترتان را دارد. برای مثال، رم مقادیر کوچکی از دادههای مهمی را ذخیره میکند تا CPU یا GPU با دسترسی سریع به آنها بتوانند برنامهها را به خوبی اجرا کنند. رم حافظه بسیار سریعی است، اما فقط وقتی میتواند داده ذخیره کند که کامپیوتر روشن باشد. وقتی که کامپیوتر خاموش شود، تمام دادههای ذخیره شده در رم هم پاک میشوند.
اما DDR5 چیست؟ نام کامل این مدل رم Double Data Rate 5 Synchronous Dynamic Random-Access Memo، یا به طور مخفف DDR5 SDRAM است. بدون این که زیاد وارد جزئیات شویم، میگوییم که SDRAM یک نوع رم است که در سال ۱۹۹۲ ساخته شد، و DDR هم یک نوع SDRAM است که در سال ۱۹۹۸ ساخته شد و مزیت اصلیاش نرخ داده افزایش یافته است.
چندین تکنولوژی DDR طی سالها منتشر شدهاند و آنها از DDR1 تا DDR5 یک پیشرفت غالبا خطی داشتهاند. البته مدلهای کممصرفتری به نام LPDDR هم ساخته شدهاند که مخصوص گوشیهای موبایل هستند.
اگرچه اولین رم DDR5 هم اکنون منتشر شده، اما این نوع حافظه هنوز به صورت عمومی در دسترس قرار ندارد. همواره یک فاصله زمانی قابل توجه بین ساخت مدل جدید DDR و انتشار آن به بازار وجود دارد، و بعد از آن هم یک فاصله دیگر بین انتشار در بازار و محبوب شدن آن.
همچنین فعلا باید منتظر سازگار شدن CPUها باشیم. جدیدترین پردازندههای Zen 3 ایامدی فعلا فقط از حافظه DDR4 پشتیبانی میکنند، و انتظار میرود پشتیبانی از DDR5 را در پردازندههای Zen 4 که سال آینده منتشر میشوند ببینیم. همچنین پردازندههای Comet Lake از اینتل هم فقط از DDR4 پشتیبانی میکنند و تا آخر سال میلادی جاری باید برای سری Alder Lake صبر کنیم.
تمام کاربران خواهان استفاده از رمهای سریعتر برای افزایش سرعت سیستم خود هستند و طبیعتا رمهای DDR5 نسبت به DDR4 سرعت بیشتری را ارائه میدهند. طبق اعلام شرکتها، بیشتر رمهای DDR5 که در سال ۲۰۲۱ راهی بازار میشوند از سرعت حدود ۴۸۰۰ مگاهرتز یا بالاتر بهره میبرند. برای مقایسه باید بگوییم که بهترین رمهای DDR4 سرعت بین ۳۶۰۰ تا ۴۰۰۰ مگاهرتز را ارائه میدهند ولی عموم کاربران از رمهای مبتنی بر سرعت ۲۶۶۶ مگاهرتز استفاده میکنند.
در کنار سرعت ۴۸۰۰ مگاهرتز یا بالاتر، احتمالا رمهای DDR5 مبتنی بر سرعت حدود ۳۲۰۰ مگاهرتز یا کمتر هم راهی بازار خواهند شد. از طرف دیگر خبرهایی برای ساخت رمهای مبتنی بر سرعت ۸۴۰۰ مگاهرتز به گوش میرسد که سرعت شگفتانگیزی محسوب میشود ولی هنوز مشخص نیست که چنین رمهایی چه زمانی وارد مرحلهی تولید انبوه میشوند.
رمهای DDR5 ولتاژ کمتری دارند و به جای ۱٫۲ ولت از ۱٫۱ ولت استفاده میکنند. اغلب اوقات، ما انتظار داریم که با بالاتر رفتن سرعت، ولتاژ هم افزایش پیدا کند و این موضوع بهخصوص برای کاربرانی که اهل اورکلاک کردن سیستم خود هستند صدق میکند. با این حال، تولیدکنندگان رم معمولا دنبال تولید ماژولهای بسیار سریعی هستند که انرژی کمتری مصرف کنند.
خرید رم DDR5 و سایر لوازم جانبی لپ تاپ در فروشگاه فست پرداز با قیمت مناسب و ارسال رایگان.